Dış Cephe Uygulamaları

İç Cephe Uygulamaları

Alçı ve Alçıpan  Uygulamaları

Bilgi Hattı

Boyanın Öyküsü

Boya Sözlüğü

Renk Kartelası

Renklerin Dili

 

 

Bize Ulaşın

Telefon:

0 322 351 73 61

Telefon:

0 322 359 27 96

Fax      :

0 322 359 88 28

 

 

İç Cephe Uygulama Alanlarımız

Plastik Boya Uygulaması

 

Macunlu Plastik Boya Uygulaması

Saten Boya Uygulaması

 

İzolasyon Boya Uygulamaları

Ahşap ve Demir Aksam Yağlı Boya Uygulaması

 

Vernik Aksam Boya Uygulaması vs.

Fasarit Püskürtme Boya Uygulaması

 

Marlit Kaplama Uygulaması

Patika Boya Dekorasyon Uygulaması

 

Duvar Kağıdı Uygulaması

 

  Yaşamımızın büyük bir kısmını kapalı alanlarda geçirdiğimizi düşünürsek iç mekanlarda kullanılan renklerin önemi ve bizlerde yarattığı etkileri önem kazanmakta.

   Renk, çevremizle kurduğumuz ilişkinin belirlenmesinde en önemli faktörlerden biridir. Diğer herhangi bir unsurdan daha başarılı olarak renk, monoton ve basit bir mekanı canlı bir mekan haline dönüştürebilir
   Bir odanın içindeki boyanın, duvar kağıdının, döşemenin, halının ve ve diğer malzemelerin renkleri, bir binanın iskeletini veya çatısını örten giysiler gibidir. Tıpkı insanın üzerine giydiği giysilerin tenini, kaslarını ve kemiklerini örtmesi gibi...


Bir mekanın boyanmasından önce sormamız gereken sorular şunlardır:
1) Söz konusu mekanda ne gibi aktiviteler yapılacak?
2) Ne kadar ışık alıyor? Temelde aydınlık bir yer mi, yoksa karanlık mı?
3) Ne gibi doğal renkler var? Mekanda ahşap, tuğla veya taş unsurları inceleyin.
4) Dikkat çekici ve canlı bir yer mi istiyorsunuz, yoksa sakin ve durgun mu?
5) Bu mekanda temelde soğuk bir atmosfer mi istiyorsunuz, yoksa sıcak mı?
6) Yüksek bir tavan mı var,yoksa alçak mı?
7) Bu mekanı büyütmek mi istersiniz, yoksa daha küçük görünmesini mi?
8) Mekanın temel şekli nasıl? Dar ve uzun mu, yoksa geniş ve kısa mı?


SALON ve OTURMA ODASI
Salon ve oturma odasının rengi ortamda mevcut doğal renklere göre seçilmelidir. Yerler, şömine, tuğla veya taş işleri başlangıç noktası olarak görülmeli, koyu ve açık gölgeli renkler arasında sert kontrastlara yer verilmemelidir. Çünkü, kontrast renkler dikkat çeker. Ancak bu odanın amacı ise, dikkatinizin dağılmamasını gerektiren kitap okuma, müzik dinleme, sohbet etme ve dinlenme gibi aktivitelerin yapılabilmesidir.
Perde ve jaluzi seçerken, kullanacağınız duvarın rengiyle hafifçe kontrast oluşturacak bir renk seçmenizi tavsiye ederiz. Genel kural olarak, oturma gurubu koltukları, halılar ve sandalye döşemeleri duvar renginin koyu bir gölgesi gibi olmalıdır.

Salon ve oturma odası için temel olan, renklerin keskin zıtlıklar oluşturmadan karıştırılmasıdır. Etkili vurgular için, vazo, abajur ve çiçek gibi odadaki diğer unsurların renklerini değerlendirin.

 

YEMEK ODASI
Yemek odası duvarlarında açıktan ortaya doğru değişen renklere yer vermek, mutlu, sıcak ve davet edici bir atmosfer yaratır. Bunun için, doğal, meyve renklerini andıran renkleri tavsiye ederiz. Mümkün olduğunca soluk yeşil, ve sarı gibi soluk renklerden uzak durmalısınız. Çünkü bu renkler hastalığı ve rahatsızlığı hatırlatır.
Kontrast renkler, masa örtüsü veya peçete gibi küçük unsurlarda kullanılabilir. Genel olarak, yemekteki renklerin net bir şekilde görünümüne yetecek kadar ışıklandırma olmasına dikkat edin.

MUTFAK
Mutfak nadiren dinlenilecek bir yerdir. Bu sebeple, hareket artırıcı renkleri hedefleyerek, renk kataloğunun sıcak renkler kısmında seçiminizi yapın. Bu renkler dikkatli ve hazır olma duygusunu, yaratıcılığı destekler. Tezgah için kontrast renkler kullanılabilir; bu oradaki ışık yansımasını artıracaktır. Daha koyu gölgeli renklerin seçildiği bölümler için kuvvetli ve net bir aydınlatmaya ihtiyaç vardır. Kullandığınız bütün havlular, porselen takımlar, tavalar ve diğer mutfak eşyaları, odadaki temel renge bağlı bir vurgu yaratmak için bir fırsattır.

 

YATAK ODASI

Burası, rahatlık ve sükunetin olması gerektiği yerdir. Bu yüzden sert kontrastların, ağır renklerin yerine yumuşak renkleri tercih etmelisiniz. İklimi de göz önünde tutmalısınız. Soğuk ülkelerde, sıcak renkler kullanılmalı, sıcak ülkelerde ise mavi grubu gibi sağlık ve serinletici renklere yer verilmelidir.

ÇOCUK ODASI
Ortaokul çağına gelmemiş çocuklar için, berrak ve parlak bir ortam yaratması bakımından kırmızı, turuncu ve sarı bazlı renkler tercih edilmelidir. Ortaokul çağı ve üzerindeki çocuklar içinse, yeşil ve mavi bazlı renklerin açık tonları daha uygundur. Koyu renklerden kaçınılmalıdır, ayrıca okurken gözü yormayacak bir aydınlatma olmasına da dikkat edilmelidir.




BANYO
Banyolar genelde küçük yerlerdir. Bu yüzden, duvarlar için hacim genişletici, açık ile orta arası renklere yer vermenizi tavsiye ederiz. Fayanslar, küvet, lavabo ve tuvalet sabit unsurlardır. Bu sebeple başlangıç noktası da bu elemanlar olacaktır. Beyaz ve kırık beyaz banyo için uygun renklerdir, çünkü bunlar temizliği ve sağlığı çağrıştırır. Diğer uygun renkler arasında mavi, turkuaz, mavi-yeşil, akuamarin veya yeşil tonlardaki açıktan ortaya değişen renkler sayılabilir. Bu renkler, doğal elementleri temsil eder. Akla su, canlılık ve geniş hacimi getirir. Havlular, diş fırçaları, saç kurutma makinası gibi eşyalar, genel renk gurubunuza uygun kontrast renkler kullanmanıza yardımcı olur.


ORTAK KULLANILAN ODALAR
Bu mekanı ortak olarak kullanacakların amacına bağlı olarak en uygun ortak renk saptanmalıdır. Ortak kullanılan odalarda, kuvvetli ve çarpıcı bir atmosfer yaratmak istiyorsanız, seçiminizi koyu ve canlı renklerden yana yapmalısınız. Sıcak ve rahatlatıcı bir atmosfer yaratmak için, gül rengi, şeftali, limon, leylak, ve pembe gibi renklere ve onların tonlarına yönelmelisiniz.

 

 

 

Filli Boya, Dyo ve Dewilux Kalitesi Özak Boya da

 

Yapı Kimyasallarında ülkemizin önde gelen Markaları Özak Boya da

 

Kaliteli Kilit Sistemleri

Özak Boya da

 
 

 

 

 
 

 

   
 

 

 

   

 

 
 

Tel & Fax

Özak Boya Hırdavat İnşaat Malz. İnşaat Taah. San.ve Tic. Ldt. Şti

0 322 351 73 61

Kızılay Caddesi P.T.T Karşısı No: 27/A   Seyhan ADANA